loader

Al 2019, el 10 % de les matriculacions de vehicles serà d'energies alternatives

El 10 % de les matriculacions previstes a Espanya per 2019 serà de vehicles d'energies alternatives (VEA), mentre que les de dièsel seguiran la tendència decreixent que ja es va registrar en 2017 (-8,3 %), segons han anunciat les patronals Fecavem i Faconauto en un esdeveniment sobre automoció.

La setena edició de la Jornada d'Automoció de Barcelona, organitzada per ambdues patronals i Esade Alumini i que ha reunit a uns 200 professionals, ha estat dedicada a l'anàlisi de l'impacte en l'activitat dels concessionaris de l'arribada dels VEA i dels nous models de propietat i adquisició de cotxes.

Les dades anticipen que la implantació dels VEA s'accelerarà l'any que ve, i que ja en el present exercici les matriculacions d'aquest tipus d'automòbils representaran el 7 % del total, en un mercat que tancarà aquest any en 1,3 milions d'unitats.

Per al 2019, aquest percentatge s'elevarà fins al 10 %, amb un ritme de creixement del 96 % en els híbrids a gas, que aconseguiran les 27.000 unitats, i dels híbrids (gasolina/elèctric), les matriculacions de la qual superaran les 81.000, mentre que el cotxe íntegrament elèctric creixerà un 7 %, fins a les 5.000 unitats.

Les vendes de mecàniques dièsel cauran un 18,9 % en 2018

En canvi, les matriculacions de dièsel descendiran en 2018 un 18,9 %, i la tendència es manté en les previsions de 2019, en les quals s'anticipa un descens menor, del 2,3 % (472.789 matriculacions).

Les patronals han remarcat la necessitat de considerar el cotxe com un “aliat” per al procés de descarbonització del model de mobilitat, que implica recolzar als VEA i contribuir a la substitució dels cotxes antics en circulació.

En quant als concessionaris, Fecavem i Faconautohan han assegurat que la funció de les distribuïdores segueix sent important i que passa per recomanar i informar detalladament al consumidor sobre quines són les millors alternatives, atenent a cada demanda en particular, sobretot davant una diversificació de l'oferta.

Font: Efemotor.com // 26.06.2018