loader

Desmantellat un grup de 6 persones especialitzat en el robatori de catalitzadors

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup integrat per sis persones especialitzat en el robatori de catalitzadors i al que s'imputa una vintena de robatoris perpetrats des del passat 17 de maig a Madrid.

Agents de la Guàrdia Civil de Collado Villalba van començar la recerca després de rebre una sèrie de denúncies amb diverses coincidències, com que els catalitzadors s'havien robat sempre en tot terrenys i que els fets es cometien en els aparcaments de centres comercials i hospitals, ha informat aquest Cos en un comunicat.

Els cotxes escollits pel grup tenen catalitzadors més grans que la resta, per la qual cosa la quantitat de metalls preciosos com el pal·ladi, rodi i platí és també superior i el seu preu varia entre els 1.000 i els 4.000 euros en funció del model.

Per robar els catalitzadors, els detinguts es traslladaven en el seu vehicle fins als aparcaments, ho estacionaven en doble fila davant del cotxe al que anaven a robar i mentre un vigilava, l'altre es col·locava sota i extreia la peça.

Durant la recerca els guàrdies civils van descobrir una transacció entre els lladres i el receptador de la mercaderia, un empleat d'una empresa de reciclatge, entre altres coses, de catalitzadors situada en Sant Martín de la Vega Madrid.

Amb aquesta pista, els agents van aconseguir detenir a quatre persones implicades en els robatoris, totes espanyoles entre els 28 i els 35 anys; al receptor dels catalitzadors, també un ciutadà espanyol de 51 anys, i al responsable de l'empresa de reciclatge, un home d'origen lituà de 55 anys.

Tots els detinguts tenen antecedents per delictes contra el patrimoni i la Guàrdia Civil no descarta que estiguin implicats en altres fets delictius, ja que en la nau on treballava el receptor han trobat una gran quantitat de catalitzadors.

Font: LaVanguardia.com // 26.07.2018