loader

Els fabricants adjudicaran 15 nous models a les seves plantes espanyoles en 18 mesos

Anfac revisa a l'alça la previsió de mercat per 2017, fins a 1,33 milions d'unitats i una pujada del 8,8%.

Els fabricants de vehicles adjudicaran la producció de quinze nous models a les seves factories a Espanya en els propers 18 mesos, com a part de l'aposta que estan realitzant les marques en la fabricació 'made in Spain', unes operacions que vindran acompanyades de grans inversions industrials i de la creació d'ocupació.

Durant la presentació de l'Informe de Anfac de 2017, la directora de l'àrea econòmica de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Arancha Mur, va afirmar que la meitat d'aquestes adjudicacions de nous models a Espanya comptarà amb versions de propulsió alternativa.

Mur va recordar que durant l'any passat les companyies automobilístiques van localitzar la fabricació de vuit nous models en les seves plantes nacionals. En l'actualitat es fabriquen a Espanya 42 models, 20 d'ells en exclusiva mundial, una xifra positiva, encara que Mur va afirmar que "cal aspirar a més".

REVISIÓ DE PREVISIONS

D'altra banda, la directora de l'àrea econòmica de Anfac va destacar que l'evolució positiva experimentada al mercat automobilístic espanyol en el que va d'any ha motivat que l'organització revisi a l'alça la seva previsió de matriculacions per al conjunt de 2018, amb una estimació d'1,33 milions de turismes i tot terrenys, un 8% més que l'any anterior.

En aquest sentit, va subratllar que les vendes de vehicles comercials milloraran al final de l'any actual un 9%, mentre que la previsió de creixement dels lliuraments de vehicles industrials se situarà en el 5,8% en comparació de 2017.

La revisió a l'alça de les previsions de vendes per al conjunt de 2018 s'explica per l'evolució positiva del mercat, per la recuperació econòmica, per la millora de la confiança dels consumidors, també per la major activitat industrial i per l'embranzida de l'e-commerce, principalment sobre el mercat de vehicles comercials.

Del seu costat, el vicepresident executiu de l'organització, Mario Armero, va afirmar que Espanya continua necessitant ser atractiva per a la recepció d'inversions industrials per part dels fabricants d'automòbils i va posar el recent exemple de França, on s'acaba d'aprovar un pla de suport industrial.

"Volem que s'impulsi l'agenda de l'automoció, on està la nostra aposta per a Espanya i també les mesures que fan falta, ja que volem arribar als 3 milions de vehicles produïts, una xifra que no aconseguirem aquest any, sinó que volem aspirar a més", va assegurar el directiu.

IMPOST INTEGRAT

D'altra banda, Armero, va destacar la importància de renovar el parc automobilístic espanyol i va apuntar que estan treballant des de Anfac per aconseguir una revisió fiscal per al sector de l'automòbil, que contempli la creació d'un impost integrat, en comparació del que succeeix en l'actualitat, amb diferents taxes que graven a l'automoció.

"Necessitem un impost integrat. Hem treballat molt i seguirem fent-ho, crec que és el que cal fer i més encara amb l'arribada de la nova normativa europea d'homologació WLTP, que pot tenir un impacte important i pot repercutir de forma directa sobre el consumidor", va subratllar Armero.

A més, el vicepresident executiu de Anfac va apuntar que des de l'organització treballen des de fa temps a Brussel·les per aconseguir un tipus d'IVA reduït o suprimit per als vehicles alternatius. "Som raonablement optimistes", va assegurar, al mateix temps que va assenyalar que el futur dels vehicles alternatius passa per una "fiscalitat favorable".

"Amb nou IVA per als vehicles alternatius i amb ajudes a la compra de 150 milions d'euros en dos anys, podríem arribar a 2025 amb un 10% de vehicle elèctric i a un 15% de vehicle alternatiu", va afegir.

D'altra banda, Armero va anunciar que la junta directiva de Anfac ha incorporat a Lucca de Pixo, president de Seat, i a Víctor Sarasola, conseller delegat de Fiat Chrysler Automobiles Espanya, com a nous membres, al mateix temps que també del director del Pol Industrial Ibèric de PSA, Frédéric Puech, com a responsable del fòrum de competitivitat industrial de l'associació.

Font: Ecomotor.es // 31.05.2018