loader

Sembla que l’AUDI TT, tal com el coneixem, està destinat a desaparèixer

L'Audi TT és un dels models més reconeixibles de l'actual gamma de la marca dels quatre cèrcols. Acaba de rebre una actualització just quan ja s'ha complert el seu 20 aniversari pel que la seva continuïtat immediata està més que assegurada. No obstant això, la cosa no està tan clara pel que fa al seu futur. Ara tot apunta que el TT desapareixerà tal com el coneixem i en el seu lloc arribarà un model elèctric que no mantindria la seva mateixa filosofia.

Aquesta informació és la que ha transcendit en una recent junta d'accionistes d'Audi. En ella, Bram Schot (CEO de la companyia), afirmava que se centrarien en la sostenibilitat i en el desenvolupament de vehicles electrificats. Per 2025 l'objectiu és tenir 30 models d'aquest tipus, incloent 20 d'ells totalment elèctrics. En l'ambit econòmic, pels seus nivells de vendes, l'Audi TT és un dels actuals que menys sentit tindria en el futur i per això podria arribar aquesta conversió.

Els canvis no acabarien aquí, ja que hi ha altres models en el punt de mira. És el cas de l'Audi R8con seu motor V10, que també podria ser substituït per un esportiu elèctric. Fins i tot l'Audi A8 podria adaptar-se als temps que corren i utilitzar una mecànica de zero emissions. Encara que tornant a l'Audi TT, que porta amb nosaltres en les seves carrosseries Coupé i Roadster des de 1998, seria tota una pena pel seu bagatge històric. Cal no oblidar aquesta primera generació, totalment icònica en disseny.

Encara no està clar quan es podrà fi a l'actual Audi TT encara que podem estar tranquils almenys fins a 2023. Després podria arribar aquest successor elèctric que es mouria en la mateixa forquilla de preus, suposadament. Tot perquè Audi aconsegueixi rebaixar les seves emissions i pugui complir els objectius imposats. La marca pretén estar venent un milió de vehicles electrificats per 2025. Aquest camí acaba de començar amb l'Audi i-tron com a punta de llança.

Font: noticias.coches.com // 24.05.2019