loader

Vuit candidats destinats a ser autèntics «supervendes»

El prestigiós premi al Millor Cotxe de l'Any ABC demostra el molt que ha evolucionat el parc automobilístic espanyol en tot just 47 anys. Entre aquell llunyà 1973, en el qual es va reconèixer al Renault 5 com a vehicle més distintiu, i la present edició en la qual el Hyundai Kona s'ha proclamat guanyador, els cotxes han crescut en grandària i càrrega tecnològica. Però també han sorgit noves categories com el reeixit mercat SUV, un aliatge entre berlina o compacte i tot terreny, més alt, accessible i ampli que els primers.

Però si hi ha alguna cosa que tots els guanyadors tenen en comú és haver-se convertit en autèntics «supervendes». Models com el Seat 131, Renault 18, Peugeot 205 o l'Opel Astra, fins a arribar a cotxes més actuals com el Seat León o el C4 Cactus, i en les últimes edicions el Hyundai Tucson, l'Ateca i l'Ibiza, ja formen part de la història d'Espanya i dels seus conductors.

Ara, en la seva 47 edició, els principals representants de les vuit marques que optaven per aconseguir el premi, s'han tornat a reunir per escoltar la fallada del jurat. I encara que no tots es podien portar l'anhelat trofeu, s'han sentit especialment feliços de participar. «Ens hauria agradat que el jurat hagués reconegut al 508 de la mateixa forma que ho ha fet el públic –es va alçar entre els lectors d'ABC amb el 39.29% dels vots enfront del 18,95% del segon–, encara que és notori que tres de les marques del grup PSA van quedar molt ben situades», va afirmar José Antonio León, director de comunicació de PSA.

Per part seva, Fernando Salvador, director de comunicació de Seat, va indicar que «després de dos anys consecutius guanyant, era lògic que no fos el torn de l'Arona, que al cap i a la fi és un projecte conjunt amb l'Ibiza». Així i tot, des de la marca esperen amb interès el 2019 i «presentar-nos de nou amb un vehicle encara més capdavanter i capaç per a lluitar amb absolutes garanties per aquest premi».

Font: ABC.es/motor // 14.12.2018