loader

Els dièsels tremolen davant la nova ITV

Font: Elpais.com // 01.03.18

Els sistemes de seguretat tindran un control més sever i detectaran els programaris maliciosos.

Més llarga, més cara i més exhaustiva. Cada vegada s'està posant més lletja la cosa per als vehicles més contaminants i els que estan en pitjor estat. Al costat de les iniciatives que estan desenvolupant algunes ciutats per prohibir l'entrada d'aquests vehicles, Barcelona, Madrid o més recentment l'arxipèlag balear, entre elles; la nova ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) també ve a posar el seu gra de sorra per controlar les emissions.

Javier Llamazares, director general de Fesvial (Fundació per a la Seguretat Vial), assegura que la implantació del sistema de diagnòstic a bord del vehicle (OBD, de les seves sigles en anglès), que permetrà entrar en les centraletes electròniques dels vehicles, “pot deixar fora del parc a molts vehicles perquè el control de les emissions serà més exhaustiu”.

Les revisions poden encarir-se a partir del mes de maig perquè seran més llargues i complexes.

Encara que des de AECA-ITV (Associació d'Entitats Col·laboradores de l'Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles) i Conepa (Confederació Espanyola de Professionals d'Automoció) asseguren que els vehicles més vells, però ben mantinguts, no seran rebutjats en la inspecció, tot apunta al fet que a “els més contaminants els tocarà passar pel taller per abordar les deficiències”, afirma Llamazares.

Al seu judici, “els dièsel, anteriors a l'any 2000, seran els més perjudicats, encara que hi haurà un període de sis o set mesos per adaptar-los”. Però Arturo de Miguel, responsable tècnic de RACE (Real Automòbil Club d'Espanya), ho fa extensible als dièsels anteriors a 2006, “encara que dependrà de la marca i el cotxe”.

A més, tot apunta al fet que la nova inspecció tècnica de vehicles serà més cara a partir de maig, quan entra en vigor, perquè serà més llarga i complexa per les inversions que hauran de fer els centres, i també perquè l'accés a les centraletes dels automòbils necessiten el permís dels fabricants, que, en molts casos, suposa pagar a la marca, fins ara solament aplicable als tallers. Aquests ja porten anys entrant en les centraletes dels vehicles i fent anàlisis de gasos, sobretot en els dièsel durant les revisions pre-ITV.

 

Veure notícia