loader

El Volkswagen ID.3 es converteix en el cotxe elèctric més venut d’Europa

Volkswagen i su ID.3 dicten sentència amb la primera posició de l'elèctric compacte de Wolfsburg a la rànquing de elèctrics més venuts a l'octubre, mes en què de nou els cotxes electrificats superen en vendes als dièsel.

Encara assimilant els resultats de vendes del mes de setembre, és hora d'analitzar totes les dades recollides durant aquest mes pertanyents a el mes d'octubre, amb números destacables per a Volkswagen i la seva ID.3, que ja es pot qualificar com a èxit després de saltar a la primera posició de el rànquing de vendes de cotxes elèctrics.

Tot això contextualitzat en un marc general amb una caiguda del 7% de les vendes d'acord amb el mateix mes de l'any passat, i un total de 1.127.624 cotxes nous matriculats, el que ens porta de tornada a nivells de 2018, ja que l'any passat a aquestes mateixes dates constaven 1,2 milions de cotxes matriculats.

Dades que sabem gràcies a Jato Dynamics i les seves habituals anàlisis de xifres de vendes, en els quals aquest mes, de nou i sembla que es convertirà en notícia habitual, és el segon mes consecutiu en què els cotxes electrificats, incloent híbrids, híbrids lleugers, híbrids endollables i elèctrics purs, han superat per segon mes consecutiu i per segona vegada en la història a les vendes de cotxes dièsel. Fet que es materialitza amb percentatges de el 44% de les vendes per a cotxes gasolina, el 27% de quota de mercat per electrificats i 26% per als dièsel.

En termes de vendes absoluts del mes d'octubre el Volkswagen ID.3 avança al què fins ara semblava imbatible, el Renault ZOE, que queda relegat a protagonitzar la segona posició seguit de l'Hyundai Kona, amb 10.475, 9.778 i 5.261 unitats de cada model respectivament. Crida l'atenció que el BMW i3 segueix dins dels deu més venuts, protagonitzant la sisena posició, amb 2.744 unitats venudes. També el Tesla Model 3, que desapareix d'entre les deu primeres posicions un cop passada la demanda inicial generada per l'interès en mitjans i públic de l'elèctric americà. El Volkswagen ID.3 deu gran part del seu èxit a clients professionals, amb gairebé la meitat de les vendes provinents d'autònoms i flotes d'empreses.

Confirma així, amb aquesta rotunditat, el Volkswagen ID.3 el seu lideratge en aquests primers mesos de camí comercial, que encara que bé podria ser degut a l'enrenou mediàtic inicial típic de cada model, ha aconseguit ja durant dos mesos seguir a la part alta de la taula. Comentava en el comunicat a la premsa Felip Muñoz, analista global de JATO Dynamics: "De manera semblant a la demanda vista pel Tesla Model 3, el Volkswagen ID.3 és un altre exemple de com la gana per cotxes elèctrics competitius i estilitzats continua creixent dia a dia”.

Si comparem les dades extretes fins hores d'ara d'any amb els de l'exercici passat fins a aquestes mateixes altures, obtenim que aquest any hi ha hagut un creixement sobre el passat d'un 197% per als cotxes elèctrics purs. Per llavors el 42% de les vendes de cotxes electrificats es corresponia a híbrids tradicionals, que ara cauen fins al 19%, amb els elèctrics purs pujant de el 21 a el 25% i de l'21 a l'24% dels híbrids endollables. Els híbrids lleugers per la seva banda aquest any han ocupat el 32% de la quota de electrificats pel 16% registrat el passat exercici.

Font: hibridoselectricos.com // 27.11.2020