loader

Aquestes van ser les cinc avaries més comuns a Espanya el 2017

Font: Lavanguardia.com // 06.03.18

A mesura que el nostre cotxe va guanyant anys, les avaries passen a ser alguna cosa inevitable. Tots els vehicles acaben passant pel taller per una causa o una altra, i les factures poden arribar a pujar a preus desorbitats segons el tipus de vehicle, però sobretot, segons l'avaria que anem a reparar.

Evidentment no tots els problemes del nostre cotxe surten igual de cars. No és el mateix canviar una roda que un motor sencer. És per això que val la pena estar al cas de quines probabilitats tenim que falli algun dels elements del nostre vehicle, per poder anticipar futures visites al taller.

De fet, hi ha cada vegada més usuaris que hauran de tenir en compte quines avaries els espera. La dada que ho indica és que, actualment, el 60% del parc automobilístic espanyol està format per cotxes de més de 10 anys, segons l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

Això és una cosa que els propietaris han de tenir en compte ja que, a més d'encarir la factura del taller i augmentar les seves possibilitats de patir avaries, també són els que posseeixen alguns dels vehicles més contaminants i perillosos en cas d'accident.

Tenint en compte aquestes dades, no és estrany que les avaries el 2017 augmentessin un 18% respecte al 2016, segons el Real Automòbil Club d'Espanya (RACE), amb un total d'1.488.227 incidències (de les quals, 900.000 van ser assistències en carretera).

L'avaria més comuna a tota Espanya el 2017 van ser aquelles relacionades amb la bateria. En total, es van haver de fer 165.306 assistències per arreglar fallades relacionades amb aquest component. Així i tot, els problemes de bateria es van reduir un 4,7% respecte al 2016. Recordem que la seva substitució pot costar uns 230 euros.

En l'època d'hivern també és comú que es registrin més fallades en les bateries per les baixes temperatures. Amb el fred es descarreguen i perden capacitat de recuperació, de manera que acaba sent impossible arrencar el cotxe.

La segona avaria més comuna són aquelles que estan relacionades amb els pneumàtics, ja sigui per la seva deterioració o les temudes punxades. L'any passat es van registrar un total de 78.900 fallades relacionades amb les rodes, la qual cosa suposa fins a un 5,6% més que 2016.

La tercera avaria van ser aquelles relacionades amb els accidents de tràfic, en quart lloc el motor i per últim, fou l’injector dièsel, també conegut com a bomba.

[...]

 

Veure notícia