loader

Anfac defensa les noves tecnologies dièsel per la seva eficiència i baixes emissions

Anfac ha defensat les noves tecnologies dièsel per la seva eficiència i baixes emissions. L'associació entén que les manifestacions polítiques en contra de l'dièsel, en general, "no responen a la realitat actual d'aquesta tecnologia i són perjudicials, tant per a les vendes i per als consumidors com per a la consolidació i transformació tecnològica de les fàbriques espanyoles i la seva lideratge mundial ".

D'acord amb Anfac, aquestes declaracions generen incertesa entre els ciutadans i debiliten les vendes de vehicles dièsel nous quan el més eficaç per desenvolupar polítiques mediambientals de veritable impacte, és "actuar contra l'envelliment del parc automobilístic".

"El problema no és el dièsel. Són els cotxes vells que circulen per les nostres carreteres ", destaca Mario Armero, vicepresident executiu d'Anfac. En aquest sentit, Anfac demana prudència, ponderació i diàleg al Govern a més d'un enfocament integral per al sector de l'automoció que reculli una fiscalitat nova i més verd que fomenti la renovació del parc; l'harmonització de les polítiques de mobilitat a tot el territori espanyol; el foment del vehicle zero i baixes emissions i el suport a les inversions productives, tecnològiques i de calat industrial.

Segons l'associació, una possible pujada dels impostos al carburant dièsel no pot estar justificada, en tot cas, per les seves emissions contaminants. Els vehicles nous dièsel emeten fins a un 84% menys d'emissions contaminants NOx i un 90% menys de partícules que els automòbils de més de 15 anys d'antiguitat. La constant innovació tecnològica ha ajudat progressivament a disminuir els límits de NOx i de partícules dels motors dièsel fins assimilar-los als de gasolina. Els nous filtres de partícules, els catalitzadors, la millora de l'aerodinàmica i els sistemes de propulsió, entre d'altres sistemes, estan contribuint a aconseguir cada vegada més grans reduccions. A més, gràcies a les majors exigències introduïdes pels nous reglaments WLTP i RDE, les emissions dels vehicles són més baixes, fins i tot en condicions reals de circulació.

No obstant això, els anuncis sobre el dièsel "generen incertesa entre els consumidors, tant entre els que acaben d'adquirir un vehicle dièsel nou com entre els que pensen comprar un". Tal com assegura Anfac, aquest combustible ha perdut sis punts percentuals de quota de mercat en el que va d'any. Però, a més, els acabats de comprar estan disminuint dràsticament el seu valor residual, amb l'impacte negatiu que aquest descens té tant en els particulars com a les empreses.

Aquest descens de quota reverteix sobretot en la compra de vehicles de gasolina, que han guanyat gairebé cinc punts percentuals aquest any. L'increment de vendes d'aquests automòbils, amb majors emissions de CO2, impacta contra els objectius de reducció d'emissions de CO2 i dificulta la lluita contra el canvi climàtic, una de les fites claus expressades pel Govern.

Aquests vaivens bruscos de la demanda afecten les fàbriques productores de vehicles, que munten més de 1,4 milions de vehicles dièsel i dos milions de motors a l'any. Les línies de producció espanyoles s'adeqüen amb força flexibilitat a la demanda però els pics impacten sobre la seva planificació, l'amortització de les seves inversions i els seus acords amb proveïdors, amb la conseqüent reducció de la seva competitivitat. […]

Font: Postventa.com // 11.09.2018