loader

El govern espera que al 2020 hi hagi disponible un 'Pla Renove' que esborri del mapa els cotxes més contaminants

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que el Govern treballa en un nou 'Pla Renove' del parc automobilístic per 2020, que el seu objectiu és substituir la flota actual de cotxes dièsel per cotxes amb menys impacte mediambiental. Es tracta d'una mesura encaminada a compensar l'impacte del nou paquet d'impostos, entre els quals destaquen la pujada impositiva del gasoil fins a equiparar-ho amb la gasolina.

Amb el Movalt encara en l'aire, es tracen plans per als cotxes de combustió

Montero va indicar que l'augment de l'impost al dièsel no té un afany recaptatori sinó d'evitar conseqüències "perjudicials amb el medi ambient" i amb els propis ciutadans. Per això ha comunicat que en dos anys hi haurà un 'Pla Renove' -encara sense nom oficial ni dotació pressupostària- que permeti als ciutadans amb menor renda accedir a la compra d'un vehicle nou i menys contaminant.

A Espanya, l'edat mitjana del parc automobilístic és de 12 anys.

Davant un canvi de paradigma que afectarà a l'ocupació (la principal basa que juguen els detractors), la ministra d'Indústria, Reyes Maroto va anunciar el mes passat que l'Executiu presentarà un pla estratègic que defensi les inversions i l'ocupació en el sector automotriu.

Aquest pla inclourà mesures de suport al vehicle elèctric, que no acaba d'arrencar a Espanya.

Les previsions de la indústria, desgranades en el IV Fòrum Nissan sobre mobilitat sostenible, esbossaven que per 2020 el 8 % del parc automobilístic espanyol haurà d'estar format per cotxes elèctrics. I aquí la realitat: fins a juliol de 2018, la quota de mercat d'aquests vehicles ha estat de l'1,8 %, (no obstant això, un 0,3 % més que en 2017).

Recordem que hi ha un pressupost de 66,7 milions d'euros aprovat però que encara no ha estat alliberat en forma de Pla Movalt i VEA Vehicles per incentivar la compra tant de cotxes amb motors alternatius com d'infraestructura de càrrega. Falta un acord administratiu.

Aquest 'Pla Renove' és alguna cosa semblant al que el Govern Alemany està engegant, per evitar precisament la prohibició de circulació dels vehicles dièsel més antics. En el cas alemany, seran els fabricants els que, de moment voluntàriament, ofereixin o bé reparacions de hardware o bé compensacions per a la compra de vehicles nous.

Font: Motorpasion.com // 09.10.2018