loader

Així calcula Hisenda els ingressos que generen els recanvis en el taller

Un soci d'Atreve s'ha reunit amb tècnics d'Hisenda i ha conegut les ràtios que aquesta administració aplica per a calcular els ingressos associats a la col·locació de recanvis en els vehicles.

Com ja va anunciar lacomunidaddeltaller.es la setmana passada, l'Agència Tributària està enviant missives als autònoms advertint-los d''incoherències’ en la seva declaració d'ingressos. Sota aquest escenari, un soci d'Atreve (Associació d'Empresaris del Taller de Reparació de Vehicles de la Corunya) s'ha reunit recentment amb tècnics d'Hisenda i ha conegut els ràtios que aquesta administració aplica per a calcular els ingressos associats a la col·locació de recanvis en els automòbils.

Des de l'associació consideren que la incoherència és pretendre aplicar aquestes ràtios a tots els tallers sense conèixer les circumstàncies que en ells influeixen.

D'aquesta manera, segons els càlculs d'Hisenda: primer, el taller compra el recanvi amb un 30% de descompte; després ho vent al client a preu - de manera que aquest 30% es converteix en marge -; per cada 100 euros en compra de recanvis, el taller factura una hora de mà d'obra, que calculen a una mitjana de 30 euros; per tant, per cada 70 euros (+IVA) que el taller gasta en recanvis, ingressa 130 euros (+IVA) del client.

Així, si el centre de reparació va gastar 170.000 euros (+IVA) en recanvis, va ingressar 315.714 euros (+IVA) del client. Per a l'Agència Tributària, el que es desvia d'aquesta ràtio significa que s'ha venut sense IVA, o que van tenir ingressos que no es van declarar. Amb aquesta regla de tres, l'administració es sent legitimada per a reclamar els impostos suposadament no declarats i interessos de demora.

La realitat no és com la pinta Hisenda…

Durant la reunió, el soci d'Atreve va intentar de forma infructuosa fer veure als tècnics que per cada 100 euros de recanvi no existeix una hora de treball facturada i que el recanvi no se sol vendre al client a preu sinó amb un descompte, a causa de la forta competència que existeix dins del sector. Tot això sense comptar amb altres circumstàncies afegides com els alts costos que suporten els tallers de reparació de vehicles.

Així mateix, des de l'associació creuen que, si el taller té ordenats els seus pagaments i els seus ingressos, amb les corresponents factures que l'acrediten, “Hisenda no és qui per a estimar el marge de benefici d'aquestes o qualsevol altres operacions de venda”.

Font: lacomunidaddeltaller.es // 03.06.2019