loader

Així seran els cotxes del futur

Si hi ha alguna cosa que està canviant ràpidament són els nostres mitjans de transport. Nous serveis, motors elèctrics més eficients, el declivi del dièsel… T'expliquem com seran els cotxes del futur i què ens espera molt a la vora.

Com veuràs, ens preparem per a uns anys en què veurem enormes canvis en els nostres cotxes. Començant, sobretot, per com concebem i usem aquest transport.

El major canvi en els cotxes del futur serà de concepte

Actualment, el cotxe és alguna cosa que posseeixes, guardes o aparques durant molt de temps i uses només eventualment. Però això canviarà. El cotxe ja no serà un producte que compres, sinó un servei que llogues.

El concepte de «car as a service» o «cotxe com a servei» serà el major canvi en els cotxes del futur. Aquesta evolució ja l'hem vist en molts altres sectors, com la música i l'entreteniment. Abans, et compraves pel·lícules, cançons o CD’s, ara és un servei que llogues i pagues cada mes.

El mateix ocorrerà amb els cotxes del futur per a una majoria de gent. L'automòbil serà alguna cosa que utilitzaràs quan necessites, acudeix per tu, et porta (de manera autònoma) i et deixa en la teva destinació, buscant al següent usuari que ho necessiti.

Adéu a buscar aparcament, a pagar una assegurança, un garatge o un cotxe parat quan no l'uses. De fet, aquesta tendència està ja implantant-se entre els més joves. Molts pensen a no comprar-se un cotxe, i serveis com Uber o Bla Bla Car satisfan la necessitat de transport.

En el futur, aquests serveis es faran més extensos, amb cotxes del futur auto conduïts que aniran per la ciutat, recollint i deixant a tothom.

Menys trànsit, embussos i contaminació, a més de menys costos, així seran els cotxes del futur quan fem la transició del cotxe com a possessió al cotxe com a servei.

Però, a part d'això, com seran aquests cotxes del futur que ens portaran? Així…

- Auto conduïts i amb Intel·ligència Artificial
- Computadores amb rodes
- Sempre connectats, a la xarxa i entre ells
- De motor elèctric… i potser alimentat per hidrogen
- Bateries de major capacitat i càrrega molt més ràpida
- Materials més lleugers i resistents

Font: Energyavm.es // 10.12.2018