Warning: Use of undefined constant CHILD_THEME_VERSION - assumed 'CHILD_THEME_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/aetrac/public_html/wp-content/themes/aetrac/functions.php on line 8
loader

Anfac presenta 50 mesures per a la transició cap a la mobilitat del futur

L'associació Anfac ha presentat recentment un Pla de Mobilitat amb 50 mesures per a la transició intel·ligent per a la mobilitat del futur en el seu Fòrum de Mobilitat i el seu Comitè de Vehicle Elèctric i Alternatiu (VEA) a Saragossa, en el marc de Mobility City de la Fundació Ibercaja.

En aquesta trobada s'ha posat en comú la visió estratègica de la mobilitat de les companyies automobilístiques a Espanya i s'ha debatut sobre les propostes que planteja la patronal de cara a fomentar la mobilitat elèctrica i alternativa, connectada i autònoma, segons informa Europa Press.

Aquesta reunió ha permès als empresaris traslladar als representants de l'administració les iniciatives que proposen sobre temes com el vehicle zero i baixes emissions, la mobilitat connectada i compartida, la conducció autònoma o les polítiques de mobilitat urbana.

Així mateix, el vicepresident de Anfac, Mario Armero, ha assenyalat que la mobilitat com a servei és una de les grans tendències que està transformant l'automoció, juntament amb el protagonisme que està cobrant el vehicle elèctric i alternatiu per a reduir els impactes negatius en el medi ambient.

A més, el president del Fòrum Mobilitat, Francisco Pérez Botello, ha incidit que és necessari escometre una transició ordenada en estreta col·laboració amb totes les parts implicades, especialment amb les administracions públiques evitant "prohibicions i mesures sense base científica que puguin impactar no només en les empreses sinó en l'economia i l'ocupació d'Espanya".

D'aquesta forma, ha destacat l'esforç inversor de la indústria per a posar a la disposició dels clients "cotxes més nets i eficients", i ha subratllat que el principal responsable de la contaminació a les ciutats és l'envelliment del parc automobilístic.

D'altra banda, aquest fòrum és el preludi de la Mesa Nacional de la Mobilitat Sostenible que la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, va confirmar al gener. Amb això, es pretén convertir a la capital aragonesa en un referent del que ha de ser el futur de l'automoció que es desenvoluparà en el projecte Mobility City, impulsat per Ibercaja i l'Executiu aragonès.

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure conferències, debats i taules rodones per a conscienciar sobre el canvi de la mobilitat com a servei, una mobilitat sostenible, connectada i intel·ligent.

A això cal sumar que l'Executiu aragonès, ha subratllat el president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, treballa en l'atracció i instal·lació d'una fàbrica de bateries que permeti proveir als fabricants de cotxes elèctrics, entre ells, la planta de Opel en Figueruelas.

Font: infotaller.tv // 08.04.2019