loader

Desmantellada una instal·lació dedicada al desballestament i ús de vehicles robats per a finalitats il·lícites a Castelló

La Guàrdia Civil ha desmantellat una instal·lació situada en la localitat de Segorbe dedicada al magatzematge, desballestament i modificació de matrícules de vehicles sostrets a fi de ser utilitzats per a la comissió de robatoris i altres objectes en les localitats de Segorbe, Almassora, Sot de Ferrer (Castelló), Algar de Palància, Nàquera, Canet d'en Berenguer i Quart de Poblet (València).

A la fi del passat mes de maig es va denunciar en la Caserna de la Guàrdia Civil de Segorbe, on es participava el robatori a l'interior d'una empresa industrial situada en la localitat de Segorbe, sostraient divers material de construcció de quantia elevada i dos camions.

Davant aquests fets els guàrdies civils van iniciar una recerca per a esclarir l'ocorregut, tenint coneixement que en dies posteriors s'havia produït un altre robatori d'un vehicle d'alta gamma en la localitat de Soneja. Així mateix, després de realitzar nombroses perquisicions i indagacions els agents van esbrinar que els efectes sostrets es podrien haver emmagatzemat en una finca rústica barrada en el seu perímetre i envoltada de vegetació frondosa, situada a uns 15 quilòmetres de Segorbe al límit amb la província de València.

Una vegada traslladats al lloc els agents van observar des de fora que en la parcel·la es trobaven el camió i el vehicle sostret a Segorbe i Soneja, un d'ells sense matrícula i l'altre amb la matricula falsificada.

A l'interior d'aquesta, els guàrdies civils van trobar un total de sis vehicles que constaven com sostrets, els quals mancaven de plaques de matrícules o estaven falsificades, així com efectes i diverses eines, tot això sostret a l'interior de naus industrials situades en les localitats de Segorbe, Almassora, Sot de Ferrer (Castelló), Algar de Palància, Nàquera, Canet d'en Berenguer i Quart de Poblet (València).

També es va intervenir una troqueladora de plaques de matrícules de vehicles, juntament amb deu plaques de matrícules en blanc.

Com a resultat de les gestions la Guàrdia Civil va procedir a investigar a una persona com a suposat autor d'un delicte d'encobriment, en posseir en la seva instal·lació, els efectes sostrets. A aquesta persona ja li constaven antecedents per delictes de similars característiques contra el patrimoni.

En total s'han recuperat els següents efectes i vehicles: Dos camions, dues furgonetes, un turisme d'alta gamma i un tractor agrícola, diversa maquinària industrial i materials de construcció, així com una troqueladora de plaques de matrícules de vehicles. Alguns dels vehicles robats eren utilitzats per al trasllat dels efectes sostrets a l'interior de les naus on es trobaven.

Així mateix es van recuperar, 145 matalassos i 21 coixins nous valorats en més de 30.000 euros sostrets en un polígon industrial de Nàquera. A més, es van trobar màquines expenedores de beguda i tabac sostretes.

Es continuen les recerques per a la detenció d'altres persones implicades en els fets delictius. Les diligències instruïdes han estat lliurades al Jutjat d'Instrucció de Segorbe. L'actuació ha estat realitzada per efectius de la Guàrdia Civil del Lloc de Segorbe.

Font: castelloninformacion.com // 12.06.2019