loader

Dissenyant el cotxe del futur: aquests 10 elements desapareixeran en els pròxims anys

Els vehicles tal qual els coneixem aniran canviant amb el pas del temps, com ha anat ocorrent en els darrers anys amb els diferents dispositius que han sigut reemplaçats per uns altres o simplement han evolucionat.

Dos clars exemples han estat la incorporació de la tecnologia LED per a les llums o la incorporació de les pantalles tàctils amb navegador satèl·lit inclòs. En el mateix sentit podem citar la connectivitat del vehicle amb els nostres telèfons intel·ligents.

En relació a això, el mitjà Parabrisa va confeccionar un llistat dels 10 elements que tard o d'hora deixaran definitivament d'estar en els nostres vehicles. Hi ha excepcions, com per exemple la caixa manual o automàtica, o alguna cosa que va en relació al gust del conductor. Però d’altres, sens dubte, estan més prop de desaparèixer que de continuar:

1) Antena de la ràdio
Amb l'aparició de nous objectes com la coneguda "aleta de tauró", o la col·locació de l'antena convencional (en el sostre) en altres llocs del cotxe, el dispositiu encarregat de rebre ones electromagnètiques està destinat a desaparèixer, almenys en el format en el qual el coneixem.

2) CD en el sistema d'àudio
El Bluetooth, els ports USB i les aplicacions de música en línia, han fet que el CD es trobi obsolet com va succeir en el seu moment amb el cassette.

3) Port USB
Les fitxes tendeixen a ser més petites que les clàssiques que coneixem. D'altra banda, els nous mecanismes sense fils, com la càrrega per a telèfons mòbils o l'aparellament amb el sistema multimèdia, incentiven al fet que els usuaris no necessitin utilitzar ports ni cables.

4) Tasses de les rodes
En l'actualitat, diferents models ofereixen llandes d'aliatge des de les opcions més accessibles, o d'acer amb un disseny distintiu al d'anys enrere.

5) Roda de recanvi
Amb el sorgiment de pneumàtics run-flat (cèrcols de rodament reforçats) o els kits de reparació, diferents automotrius tendeixen a no oferir una coberta de recanvi. Tot i així, és un punt polèmic pel fet que aquestes "solucions" davant una roda punxada són parcials, i d'altra banda, l'estat de les rutes de diferents països pot variar.

6) Clau
Amb els sistemes d'arrencada per botó i la funció "keyless" d'accés al vehicle sense clau, no hi haurà necessitat de precisar aquest element.

7) Pedal d'embragatge
És un altre dels punts discordants, pel fet que moltes persones continuen preferint la caixa manual. Tot i així, les transmissions automàtiques continuen guanyant terreny.

8) Palanca de fre d'estacionament
La mateixa funció pot ser complerta pel fre de mà elèctric que ocupa menys lloc.

9) Manovelles de les finestretes
Encara s’hi poden veure en les places posteriors d'alguns vehicles econòmics o íntegrament en models utilitaris. Però els mecanismes elèctrics han sigut els encarregats de disminuir la presència d'aquests elements.

10) El volant
En un futur no tan llunyà, els cotxes tendeixen a ser autònoms. D'aquesta manera, no hi haurà necessitat de comptar amb aquest element que és sens dubte l'ànima dels vehicles. De tota manera, segurament estem mirant massa lluny.

Font: iproup.com/innovacion // 26.07.2019