loader

El Grup Volkswagen vol ampliar el seu negoci de postvenda

El Grup Volkswagen orientarà el seu negoci de postvenda per a adaptar-lo als imminents desafiaments de la digitalització i la mobilitat elèctrica. El creixent nombre de cotxes elèctrics, els costos de manteniment dels quals són entre un 20 i 30% inferiors als dels vehicles convencionals, tindrà un impacte en el futur del negoci de postvenda. No obstant això, el grup té previst incrementar significativament les vendes i beneficis en postvenda al llarg dels pròxims anys. Els principals factors d'aquest increment seran la creixent fidelitat dels clients impulsada pels serveis digitals i el creixement sostingut de la flota de vehicles.

Actualment, 100 milions de vehicles reben suport de 25.000 centres de manteniment a tot el món. En 2030, hi haurà prop de 150 milions de vehicles. Amb vendes de 15.900 milions d'euros en 2018 només en peces de recanvi originals, el negoci de postvenda suposa una part significativa de les xifres de vendes del Grup. En comparació amb 2017, les vendes van créixer prop d'un 2%. Com a part de l'ofensiva de mobilitat elèctrica, està previst construir un magatzem per a bateries d'alt voltatge en la planta de Kassel.

Christian Dahlheim, responsable de Vendes del Grup, va dir: “El negoci de postvenda ha estat una part essencial del benefici de Volkswagen durant molts anys. En un context de transformació cap a la mobilitat elèctrica i la digitalització, estem treballant intensivament per a garantir que continuï sent així en el futur. Continuarem ampliant de manera significativa aquesta àrea de negoci, que és important tant per a nosaltres com per als nostres socis”.

L'objectiu del Grup Volkswagen és tenir un balanç neutre de carboni en 2050. El Grup ha llançat l'ofensiva d'electrificació més ambiciosa de la indústria automòbil. Fins a 2028, es llançaran prop de 70 models totalment elèctrics, i el Grup invertirà prop de 30.000 milions d'euros en mobilitat elèctrica fins a 2023. Això farà que la mobilitat elèctrica sigui accessible a amplis sectors de la població, alguna cosa que quedarà reflectit en el creixent nombre de vehicles elèctrics al llarg dels pròxims anys.

Comparats amb vehicles convencionals, els vehicles elèctrics ofereixen als clients l'avantatge de menors costos de manteniment i utilització. En funció de l'ús del vehicle, la diferència pot ser d'un 20 i un 30% i, en el futur, tindrà un impacte en el negoci de postvenda. Amb el nombre de vehicles elèctrics que ja estan planejats -fins a 3 milions en tot el Grup en 2025- la quota elèctrica en el total de la flota de vehicles serà d'un 10 i un 15% en 2030. Els vehicles convencionals, amb un major potencial de manteniment, continuaran representant una part significativa de la flota de vehicles durant els anys esdevenidors.

Font: postventa.info // 04.09.2019