Warning: Use of undefined constant CHILD_THEME_VERSION - assumed 'CHILD_THEME_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/aetrac/public_html/wp-content/themes/aetrac/functions.php on line 8
loader

Els consumidors aposten pels híbrids no endollables i l'auto-gas

L'Ajuntament de Madrid començarà a multar des d'aquest dimecres als vehicles que no disposin de l'etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit.

Segons les dades de la consultora MSI, els vehicles híbrids de gasolina i els d’auto-gas van ser les alternatives amb l'etiqueta Eco més demandades pels conductors en el primer trimestre de l'any i, de fet, aquest últim fins i tot ha aconseguit superar en vendes als vehicles elèctrics, que es beneficien de l'etiqueta Zero, amb majors avantatges econòmics que la Eco.

En el primer trimestre de 2019 s'han matriculat un total de 19.240 vehicles híbrids de gasolines i 6.682 vehicles nous d’auto-gas, per sobre dels 4.867 inclosos en el rang de l'etiqueta Zero (elèctrics purs i híbrids endollables). Aquesta xifra a més està molt allunyada dels 594 vehicles de gas natural comprimit venuts en aquest mateix període.

El principal avantatge que tenen els vehicles amb etiqueta Eco és la seva xarxa de proveïment de carburant. Els híbrids de gasolina poden subministrar-se en les 11.500 estacions de servei existents a Espanya i els vehicles de auto-gas en els 632 assortidors existents. Evidentment, en tots dos casos, el temps de proveïment de carburant és similar als de combustible tradicional i la seva autonomia pot arribar fins als 1.100 quilòmetres sense necessitat de repostar gràcies al seu doble dipòsit de gasolina i auto-gas.

Els vehicles d'auto-gas també poden ser adaptats en els més d'un miler de tallers transformadors repartits per tota Espanya. Una vegada adaptats, la DGT atorga l'adhesiu Eco. L'adaptació sol tenir un cost de l'ordre de 1.200 euros.

El parc d'automòbils d’auto-gas ascendeix ja a 82.448 vehicles, principalment en la Comunitat de Madrid, Catalunya, Andalusia i Comunitat Valenciana.

El fort augment de les matriculacions d'aquest tipus de vehicles s'està reflectint en la demanda d'aquest combustible. Segons la Corporació de Reserves estratègiques, el mes de gener passat el GLP d'automoció va créixer un 48,3% i en l'exercici anterior es va incrementar un 24,9%.
Es confirma la tendència

Repsol, principal operador d'aquest mercat, avança que les seves vendes de auto-gas acumulades durant el primer trimestre de 2019 confirmen aquesta tendència amb un augment del 46,7% respecte al mateix període de l'any passat.

Pel que fa al subministrament en les estacions de servei s'ha incrementat un 53,3%, la qual cosa reflecteix l'augment de la demanda d'aquest tipus de vehicles entre particulars.

Segons les dades de Anfac, les cinc marques més venudes durant el trimestre per als cotxes de gas (GLP, GNC i GNL) van ser el Opel Corsa, el Dacia Sandero, el Renault Clio, el Dacia Lodgyi el Opel Mokka X.

Les empreses de lloguer perdran dos milions d'euros a l'any per l'obligatorietat de portar els adhesius de la DGT a Madrid

En qualsevol cas, el creixement del vehicle elèctric és també patent, ja que ha passat dels 1.584 vehicles venuts el primer trimestre de 2018 als 3.183 del primer trimestre d'aquest any. Els vehicles elèctrics més venuts van ser el Tesla model 3, el Nissan Leaf, el BMW i3, el Volkswagen Golf i el Hyundai Kona, segons les dades de Anfac.

L'híbrid endollable també ha aconseguit una empenta i passa dels 953 vehicles als 1.684 cotxes venuts fins a març d'aquest any. En total, 4.867 vehicles d'etiqueta Zero enfront dels 26.492 vehicles amb etiqueta Eco.

Segons Anfac, les matriculacions del mercat de gasolina (turismes, vehicles comercials i industrials, autobusos i quadricicles) representen el 54,9% del total de matriculacions al març. Els dièsel representen el 36,2%, la qual cosa suposa una caiguda del 19,8% si es compara amb la xifres del mateix mes de l'any anterior. Els vehicles de gasolina, per contra, van créixer un 4,4%.

Font: eleconomista.com/transportes // 23.04.2019