loader

Els deu cotxes més venuts a Espanya en 2019

Amb el 2019 conclòs ja disposem de les dades definitives de matriculacions de vehicles a Espanya. Segons l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC), durant l'any passat es van registrar un total d'1.258.260 unitats de turismes i tot terrenys, és a dir, un 4,8% menys que en 2018. Malgrat aquesta baixada, Raúl Morales, director de comunicació de la patronal de concessionaris Faconauto, assegura que és una bona dada “tenint en compte que les matriculacions s'han vist molt impactades encara per el ‘soroll’ ajusto al dièsel, la qual cosa ha afectat particularment el mercat de particulars”. Per a 2020 augura un altre descens, que podria rondar el 3%.

De totes maneres, no tots els fabricants han sofert la reducció de vendes d'igual forma. Tal com avancem fa uns dies, sobre la base de les dades provisionals de l'1 de gener al 30 de novembre, Seat ha acabat l'any amb un doblet comercial al nostre país: ha estat la signatura amb un major volum de matriculacions (111.982 unitats) i la seva berlina Lleó s'ha coronat com la més venuda (35.847 exemplars). El podi per marques queda completat per Peugeot en segona posició (97.939) i Volkswagen en el tercer esglaó (94.328). A continuació, us presentem el rànquing amb els 10 cotxes més venuts a Espanya en 2019.

1. Seat León (35.847 unitats)
Per tercer any consecutiu, aquesta berlina de la signatura de Martorell es converteix en el model més matriculat de l'any. Sens dubte, es tracta d'un assoliment molt meritori sobretot si tenim en compte que en breu serà reemplaçat per una nova generació, la quarta, que es presentarà el 28 de gener, és a dir, d'aquí a una mica més de tres setmanes. Però mentre això no succeeix, ens centrem en parlar del model vigent, dotat una gran dosi tecnològica en matèria de seguretat, infoentretenimiento i connectivitat. La gamma compta amb versions de gasolina, dièsel i de gas natural comprimit.

2. Dacia Sandero (33.880 unitats)
Aquest model francès ha escalat dues posicions respecte a 2018 i ha augmentat les seves matriculacions en 2.750 unitats. Sens dubte, el seu baix preu és un dels seus majors reclams. Aquest exemplar de la marca low cost de Renault, és una alternativa senzilla i barata a cotxes com el Renault Clio o el Opel Corsa. Produït a Romania, és un vehicle de qualitats bàsiques i un equipament escarit. Per aquest motiu el seu preu parteixi de només 7.590 euros, corresponents a la variant 1.0 SCe de 75 CV. A més d'aquest propulsor, la gamma compta amb un altre de gasolina ( TCe de 90 CV) i un dièsel (dCi de 95 CV). També hi ha una versió de Gas Liquat del Petroli (GPL).

[...]

Font: lavanguardia.com // 02.01.2020