loader

Els vehicles alimentats per autogas, els més venuts entre els quals recorren a combustibles alternatius

Segons les xifres de matriculacions de la DGT recollides per la consultora MSI, fins a finals agost d'aquest any es van matricular 19.645 vehicles que usen tant gasolina com autogas, per sobre de les 11.681 altes de vehicles elèctrics i els 4.257 registres de vehicles que poden utilitzar tant gasolina com gas natural comprimit (GNC).

Aquestes xifres corroboren que l'autogas és l'opció preferida pels conductors espanyols a l'hora de triar un vehicle alimentat per combustibles alternatius. No obstant això, dins dels vehicles amb etiqueta ECO els més comercialitzats són els híbrids, que recorren a un motor elèctric, que s'utilitza a baixes velocitats, al costat d'un motor de gasolina. A aquesta categoria corresponen les 53.979 unitats matriculades entre l'1 de gener i el 31 d'agost de 2019.

Tenint en compte aquestes xifres, i sempre segons les dades ofertes per MSI, fins a l'últim dia del passat mes d'agost es van matricular a Espanya 7,3 vegades més cotxes híbrids de gasolina i 2,6 vegades més d'autogas que elèctrics purs. Totes dues categories van copar el 73,2% dels vehicles alternatius de nova matriculació.

Una altra bona notícia per a l'autogas és que en els vuit primers mesos de 2019 es van donar d'alta gairebé les mateixes unitats que en tot el passat exercici 2018 (19.645 enfront de 19.664). A aquesta millora se li uneixen les adaptacions de vehicles gasolina a autogas, (convertint-se així en bifuel): 5.171 unitats.

En total, al parc automobilístic espanyol d'autogas (excloent Ceuta, Melilla i Canàries) va aconseguir finals d'agost els 106.082 vehicles. Varis són els factors que estan propiciant aquest increment de la presència del autogas entre el parc rodant nacional. Entre ells, la xarxa de proveïment de carburant, que en l'actualitat està integrada per 670 punts de venda, la gran majoria dels quals pertanyen a la xarxa d'estacions de servei de Repsol (403).

Des de MSI es recorda que als vehicles alimentats per autogas se'ls ha va assignar l'etiqueta ECO gràcies a que aquest combustible alternatiu redueix les emissions de NOx en un 68% i les de partícules fins a un 100% respecte als combustibles convencionals. Així mateix, contribueix a reduir l'efecte d'hivernacle en disminuir en un 14% les emissions de CO2 i minimitza els nivells de soroll en un 50%. Els usuaris d'aquesta mena de vehicles, a més, poden beneficiar-se de bonificacions municipals en diferents localitats espanyoles, com la reducció del cost de l'aparcament en zones d'estacionament regulat.

Font: interempresas.net // 17.09.2019