loader

La britànica eCube desballestarà avions a l'aeroport de Castelló

L'empresa, que treballa per a fons d'inversió i entitats propietàries d'aparells, instal·larà un hangar a l'aeròdrom de la Generalitat Valenciana, que d'aquesta forma imita el model de l'aeroport de Terol.

L'empresa pública Aerocas, titular de l'aeroport de Castelló, ha arribat a un acord amb el grup britànic eCube, especialitzat en el desballestament d'avions, per a realitzar aquesta activitat en l'aeròdrom, on té previst instal·lar un hangar.

Es tracta de la segona companyia que realitzarà aquesta activitat. Encara que no s'ha detallat la inversió ni l'ocupació que suposarà, Aerocas explica que l'empresa britànica té previst desmantellar deu avions aquest any, el primer dels quals ja està en la pista de Castelló.

eCube està especialitzada en el desballestament d'avions propietat de fons d'inversió i entitats, que durant la seva vida útil operen les línies aèries amb fórmules com el lísing. La firma, com els desballestaments de cotxes, desmunta les peces útils i gestiona l'estoc dels components que després s'utilitzen en altres aparells. La companyia té la seva seu en una base aèria al sud de Gal·les.

Els responsables de l'aeroport han assenyalat que es fa un pas més en la diversificació de l'activitat, seguint el full de ruta que fixa el Pla Estratègic aprovat per Aerocas. Aquest pla estableix la conveniència d'explorar totes les possibilitats de desenvolupament de l'aeroport, implementant vies de negoci complementàries al tràfic de passatgers, que continuarà sent l'eix central de la instal·lació malgrat la seva caiguda de trànsit.

Font: expansion.com // 13.03.2019