loader

La Covid impulsa la venda de cotxes de més de 15 anys des de 500 euros

El món de l'automoció ha fet un tomb durant la pandèmia del coronavirus. Si abans de la crisi sanitària els més populars eren els cotxes híbrids i elèctrics, impulsats per les mesures anti-contaminació, la Covid-19 ha canviat les regles: l'interès ara resideix en els vehicles vells de més de 15 anys, el producte més candent de la indústria en aquests moments.

De fet, el seu preu pot arribar a ser més econòmic que la targeta anual del transport de la Comunitat de Madrid. Enfront dels 546 euros que costa aquest abonament en el millor dels casos, el cost d'aquests cotxes se situa entre els 500 i els 1.400 euros de mitjana, segons la companyia Autobiz, que compra vehicles de segona mà.

La por al contagi a trens, autobusos i metros i a les aglomeracions típiques que aquí es produeixen ha disparat la venda d'aquesta mena de vehicle i, aquells que s’ho poden permetre, s'han decantat per l'adquisició d'un cotxe barat, generalment una ganga, per a anar al treball.

"El mercat d'ocasió s'està comportant millor que el de nous", expliquen fonts de l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles de Motor, Reparació i Recanvis (Ganvan). Segons les dades d'aquesta organització, mentre les matriculacions van baixar a l'agost un 10% --les caigudes van ser generalitzades durant els mesos de l'Estat d'alarma--, les vendes de segona mà van créixer un 16%.
Espanya lidera la caiguda de matriculacions de cotxes nous en la Unió Europa des de principi d'any. Així ho certifiquen les dades publicades aquesta setmana per l'Associació Europea de Fabricants d'Automòbils (ACEA), que mostren una caiguda en les vendes del 40% fins a agost, seguit d'Itàlia (38,9%), França (32,0%) i Alemanya (28,8%).

Per contra, la compra de vehicles de més de 15 anys, barats, que pràcticament es poden pagar al comptat, ha pujat un 27,2%, segons Ganvam. “Això significa que, davant la desconfiança del transport públic, es busca una solució de mobilitat individual a preu assequible amb la qual circular”, assenyalen des d'aquest organisme.

La compra de vehicles de més de 20 anys es va disparar un 31% en l'estiu

Les dades de l'Institut d'Estudis d'Automoció per a Sumauto són similars i reflecteixen aquesta mateixa idea. Després de la fi del confinament i les restriccions a la mobilitat, la compra de vehicles de més de 20 anys es va disparar un 31% durant els mesos de juliol i agost, aconseguint un total de 43.655 unitats venudes en l'avantsala de la volta al col·legis i als llocs de treball. “La dada reflecteix un augment de l'interès per la qüestió més econòmica de la mobilitat particular davant la perspectiva del retorn a l'oficina i al col·legi”, apunten des de l'institut.

[…]

Font: economiadigital.es // 20.09.2020