loader

La gasolina mana en les vendes de cotxes a nivell mundial en el primer semestre de 2019

En el primer semestre de 2019 s'han comptabilitzat un total de 39,06 milions d'unitats comercialitzades. El 91% dels automòbils comercialitzats estava equipat amb un motor de combustió interna. Els Estats Units i la Xina, dos dels principals mercats, són uns autèntics «addictes» als cotxes de gasolina. Els cotxes elèctrics i/o electrificats representen un petit volum de vendes.

Els cotxes elèctrics i/o electrificats són un tema candent en la indústria automotriu. En esdeveniments tan rellevants com el Saló de l'Automòbil de Frankfurt 2019 que té lloc aquests dies queda patent que les marques de cotxes estan apostant realment fort per l'electrificació. Serà un dels pilars sobre els quals se sustentarà la indústria durant els pròxims anys. No obstant això, aquesta situació contrasta molt amb les xifres de vendes.

En el primer semestre de 2019 les vendes de cotxes a nivell mundial han estat protagonitzades pels vehicles amb motor de combustió interna. Van representar el 91% de les matriculacions globals d'automòbils de passatgers. Però, si entrem en els detalls, veiem que hi ha un canvi de tendència, encara que en les dades globals no es tingui una imatge tan clara.

Durant la primera meitat d'aquest any les vendes d'automòbils amb motor de combustió interna van caure un 5% mentre que els vehicles electrificats (BEV, PHEV, HEV i EREV) van veure créixer les seves matriculacions un 36%. El canvi està en marxa, encara que no al ritme que desitjarien molts seguidors del cotxe elèctric.

Els Estats Units i la Xina, dos dels principals mercats automobilístics, són uns autèntics «addictes» als cotxes alimentats per gasolina. A pesar que en tots dos països s'està popularitzant amb passes de gegant el cotxe elèctric (especialment a la Xina), la veritat és que la gasolina és, amb diferència, el combustible més popular. Entre els mesos de gener i juny el 92% de les vendes de cotxes van correspondre a automòbils de gasolina.

Quant al dièsel, tant en el mercat estatunidenc com en el xinès és un combustible que representa un petit nombre de vendes. Tampoc hem de perdre de vista a Toyota, un dels grans fabricants d'automòbils, i a la seva gamma de cotxes híbrids, que se situa com una alternativa excel·lent als cotxes tradicionals de gasolina.

Les vendes de SUV són una part crucial per a les matriculacions globals d'automòbils. Dels 39,06 milions de vehicles venuts en el primer semestre, un total de 14,76 milions van correspondre a totcamins. La seva quota de mercat es va situar en el 36,2%. La seva demanda continua sent important, encara que els símptomes d'un refredament de les seves vendes són notòries. Per primera vegada en molts anys, les matriculacions de vehicles SUV van caure en 16 països.

Els pick-ups també van contribuir al creixement, però a un moderat ritme del 2%. Les vendes globals van totalitzar 2,57 milions. Més de la meitat es van registrar als Estats Units, on aquest tipus de vehicle és realment popular.

Font: motor.es // 11.09.2019